ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΟΜΙΧΛΗ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ;

Έχεις δει στις ταινίες που για να μπουν σε ένα αποστειρωμένο χώρο περνάνε μέσα από μια ομίχλη αντισηπτικού σπρέι; Ετοιμάσου να το κάνεις κι εσύ για να μπεις σε συναυλία!

Κάθε μέρα ακούμε και ένα καινούριο σενάριο για το πως θα επανεκκινήσουν οι συναυλίες αλλά αυτό είναι από τα καλύτερα. Όχι δεν είναι επιστημονική φαντασία σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύτηκε στη Mirror οι fans ενδέχεται να πρέπει να περάσουν μέσα από μια ομίχλη αντισηπτικού κατά την είσοδό τους στους συναυλιακούς χώρους.

Η αναφορά σημειώνει ότι οι συναυλίες μπορούν να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, αλλά θα είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από αυτή που είχαμε συνηθίσει. Εκτός από την απολύμανση στην είσοδο, θα γίνεται θερμομέτρηση και πιθανότατα οι παρευρισκόμενοι να πρέπει να φοράνε μάσκες και άλλα «αξεσουάρ» προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.  

Ένα ακόμη μέτρο είναι η τήρηση των αποστάσεων των 2 μέτρων πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι συναυλιακοί χώροι θα μπορούν να φιλοξενήσουν το 27% της χωρητικότητάς τους. Ο Chief executive Craig Hassall του Royal Albert Hall στο Λονδίνο είπε στη Mirror ότι ακόμη και αν οι χώροι εφάρμοζαν τα μισά από μέτρα – δηλαδή τήρηση απόστασης 1 μέτρου – η χωρητικότητα θα αυξανόταν μόλις στο 36%. Σημειωτέο ότι οι συναυλιακοί χώροι για να βγάλουν τα έξοδα τους χρειάζονται πληρότητα της τάξης του 90%.   

“Υπάρχει το παράδειγμα της Seoul – με την παραγωγή του Phantom of the Opera που συνέχισαν τις παραστάσεις – όπου το κοινό περνούσε μέσα από την ομίχλη του αντισηπτικού, περνούσε από θερμομέτρηση αλλά και συμπλήρωνε ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τα συμπτώματα αλλά και τα μέρη που έχουν επισκεφθεί μέσα στο πρόσφατο παρελθόν,” ανέφερε ο Hassall.

“Εάν πρόκειται να βρούμε μια λύση αυτή θα είναι ένας συνδυασμός μέτρων. Από αυξημένα σημεία πρόσβασης σε αντισηπτικό χεριών, οθόνες Perspex και PPE για το προσωπικό.”

“Πιστεύουμε ότι το 2021 θα είναι μια πολύ γεμάτη χρονιά για όλους τους χώρους διεξαγωγής συναυλιών αφού όλες οι περιοδείες έχουν αναβληθεί, αλλά αυτό δεν βοηθάει καθόλου την οικονομική μας κατάσταση σήμερα που τα εισοδήματα από τους χώρους είναι μηδενικά,” προσθέτει η Lucy Noble της National Arena Association. “Είμαστε σε σοβαρό κίνδυνο.”

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.