“ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ SCREAM” GUS G

Εξουθενωτική χαρακτήρισε την ηχογράφηση του Scream ο Gus!

Στο πρόσφατο clinic που έκανε στην Κοπεγχάγη ο Gus G ρωτήθηκε για την εμπειρία της ηχογράφησης του άλμπουμ “Scream” του Ozzy. (Να θυμίσουμε ότι ο Gus απλά ηχογράφησε το άλμπουμ χωρίς να έχει συνεισφέρει δημιουργικά στις συνθέσεις.) Όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω η απάντηση του ήταν : “Μπορείς να πεις ότι σου έκανε τα νεύρα τσατάλια. Σίγουρα φρόντιζαν όλοι τους να είμαι πολύ άνετα. Ηχογραφούσαμε στο σπίτι του Ozzy. Έχει αυτό το απίστευτο στούντιο πολλών εκατομμυρίων στο υπόγειό του, και η στάση τους ήταν «πάρε το χρόνο σου, παίξε τις κιθάρες σου, πάρε όσο χρόνο θέλεις. Οπότε ήταν cool. Ήμουν εκεί για μερικές εβδομάδες με τον παραγωγό του Kevin Churko. Πολύ ωραία φάση. Δεν με άγχωνε. Απλά με άφηνε να κάνω τα δικά μου. Είχαμε ένα διάλειμμα για γεύμα και ερχόταν να ακούσει τι είχα κάνει και να πούμε κάποιο αστείο. Ήταν ένα ενδιαφέρον άλμπουμ για μένα γιατί είμαι τόσο συνηθισμένος στο να ηχογραφώ υλικό που έχω γράψει ο ίδιος,” συνέχισε.

“Αλλά [η βασική μουσική] ήταν ήδη εκεί. Ήταν λίγο παράξενο, γιατί τα τραγούδια ήταν εκεί, η βασική τους δομή, αλλά δεν είχαν τα σόλο και έλειπαν και τα riffs. Ερχόταν ο παραγωγός και τα ένθετε στα Pro Tools. Οπότε η δουλειά μου ήταν να πάω εκεί και να τα ξαναπαίξω και να τα κάνω να ακούγονται όσο το δυνατό πιο φυσικά. Ξανά έκανα τα πάντα. Έκανα τα μέρη των solo, δεν είχε σόλο ούτε μελωδίες ή κάτι τέτοιο. Ήταν μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία… Φυσικά, όταν είσαι εκεί δεν γίνεται να μην σκεφτείς τους προκατόχους σου στη μπάντα,” πρόσθεσε ο Gus, αναφερόμενος στους προηγούμενους κιθαρίστες του Ozzy όπως οι Randy RhoadsJake E. Lee και Zakk Wylde. “Είσαι στη φάση, Ω! Θεέ μου. Πως θα το κυκλοφορήσουμε αυτό; Πως μπορεί αυτό να συγκριθεί με οτιδήποτε από αυτά;’ Οπότε υπάρχει πάντα αυτό εκεί, το φάντασμα που σε στοιχειώνει με κάποιο τρόπο. Αλλά στο τέλος της μέρας απλά κάνεις ότι καλύτερο μπορείς. Είναι αυτό που είναι για την στιγμή.”

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.