Ο NEIL FALLON ΣΤΟ INNOCENT LIVES FOUNDATION

ΟNeil Fallon των CLUTCH είναι από το 2017 στο ΔΣ του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Innocent Lives Foundation.

Με βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά διεθνή δράση, το ILF είναι αφοσιωμένο στο να βοηθά παιδιά με το να αποκαλύπτει ανώνυμους online εκμεταλλευτές παιδιών και να βοηθά τις διωκτικές αρχές να τους συλλαμβάνει. Συγκεντρώνοντας open-source πληροφορίες, το ILF δημιουργεί αρχεία σε πιθανούς εκμεταλλευτές παιδιών ψάχνοντας στο διαδίκτυο για πληροφορίες και το dark web για αποδείξεις. Μόλις βρίσκει αποδείξεις, το ILF παραδίδει τα αρεία στις αρμόδιες διωκτικές αρχες. Περισσότερα από τα μισά αρχεία που έχει συγκεντρώσει το ILF χρησιμοποιούνται από τις διωκτικές αρχές και κάποια έχουν καταλήξει και σε συλλήψεις.

Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να ενταχθεί στο ΔΣ ο Fallon είπε: “Όπως πολλοί άνθρωποι, έβρισκα την ιδέα της εκμετάλλευσης παιδιών απεχθή και δεν θα ήθελα με τίποτα να τη σκέφτομαι. Είναι αποκρουστική. Μίλησα με τη σύζυγό μου για αυτό και η απάντησή της ήταν: ‘Τώρα που έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις, πως μπορείς να μη το κάνεις;’ Είχε απόλυτο δίκιο. Απλά χρειαζόμουν κάποιο άλλο να λεκτικοποιήσει αυτό που ήξερα ήδη αλλά ήμουν πολύ τρομαγμένος να παραδεχτώ. Μόλις πέρασα αυτή τη γέφυρα, ο λόγος της συμμετοχής μου έγινε ξεκάθαρος. Πιστεύω οτι οι άνθρωποι πρέπει να βοηθούν τους άλλους ανθρώπους, ειδικά τους πιο ευάλωτους.”

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.