ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2021 ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ;

Πολλές συναυλίες και φεστιβάλ έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας και το ερώτημα είναι πότε θα επιστρέψουν;

Ο Dr. Ezekiel “Zeke” Emanuel, ένας από τους αρχιτέκτονες του Affordable Care Act αλλά και ειδικός σύμβουλος του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μιλώντας στους The New York Times δήλωσε ότι δεν περιμένει να είναι ασφαλές να επιστρέψουμε στις συναυλίες και τις μαζικές συγκεντρώσεις πλήθους νωρίτερα από 18 μήνες!

Η επανεκκίνηση της οικονομίας θα πρέπει να γίνει σε στάδια, και πρέπει να ξεκινήσει με περισσότερη φυσική απόσταση στους εργασιακούς χώρους ώστε να είναι μικρότερο το ρίσκο των ανθρώπων να επανέλθουν,” είπε. “Συγκεκριμένα είδη κατασκευής ή γραφείων που θα προβλέπουν απόσταση 2 μέτρων είναι πιο λογικό να ξεκινήσουν σύντομα. Μεγαλύτερες συγκεντρώσεις όπως συνέδρια, συναυλίες, αθλητικά γεγονότα που λένε ότι θα επαναπρογραμματιστούν για τον Οκτώβρη του 2020 δεν έχω ιδέα πως πιστεύουν ότι αυτή είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα. Νομίζω ότι αυτού του τύπου οι συγκεντρώσεις θα είναι οι τελευταίες που θα επιστρέψουν. Ρεαλιστικά θα έλεγα για το φθινόπωρο του 2021 το νωρίτερο. Τα εστιατόρια που μπορείς να αραιώσεις τα τραπέζια ίσως νωρίτερα.”

Ενώ συνέχισε: “Στο Hong Kong, τη Σιγκαπούρη και άλλες περιοχές βλέπουμε αλλαγές όταν ανοίγουν και επιτρέπουν μεγαλύτερη δραστηριότητα. Θα είναι σαν ένα roller coaster ο αριθμός των ασθενών, πάνω και κάτω. Η ερώτηση είναι : Όταν θα αυξάνεται, μπορούμε να κάνουμε καλύτερους ελέγχους και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων ώστε να εστιάζουμε σε συγκεκριμένους ανθρώπους και να τους απομονώνουμε ώστε να μη χρειάζεται να μένουμε όλοι σπίτι;

Καλλιτέχνες, crew, διοργανωτές και άλλοι εργαζόμενοι στο χώρο των συναυλιών έχουν ήδη χάσει δισεκατομμύρια εξαιτίας των αναβολών και ακυρώσεων εξαιτίας του COVID-19 ενώ πολλοί το αντιμετωπίζουν διοργανώνοντας livestreams αλλά αυτό είναι μόνο για να κρατήσουν τους οπαδούς σε εγρήγορση δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.