2024-02-10 – THERAPY? LINE IN ATHENS

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Therapy? επιστρέφουν στην Αθήνα και το Gagarin 205 το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου σε μια συναυλία που μόλις ανακοινώθηκε δείχνει πως θα είναι sold out.
Ήταν στον ίδιο χώρο το 2017 και εμφανίστηκαν στη Θεσσαλονίκη την επόμενη χρονιά.
Τώρα έρχονται με το άλμπουμ Hard Cold Fire που κυκλοφόρησε τον Μάιο και η παρουσία τους στην Αθήνα θα είναι το μεγάλο γεγονός για την ελληνική alternative rock metal σκηνή.
Μαζί τους οι Half Gramme of Soma.
Gagarin 205, Λιοσίων 205 -Αθήνα
10 Φεβρουαρίου 2024
Είσοδος 30 ευρώ – Ticketmaster
Τhe story
Ενώ παρακολουθούσε μια φιλανθρωπική συναυλία στο Jordanstown Polytechnic το 1988, ο Andy Cairns παρατήρησε τον Fyfe Ewing να παίζει ντραμς σε μια πανκ μπάντα. Οι δυο τους μίλησαν αργότερα και συμφώνησαν να συναντηθούν για πρόβα στο σπίτι
του Fyfe στο Larne με τον Andy να παίζει έναν μικρό ενισχυτή εξάσκησης και τον Fyfe να παίζει το κιτ του με πινέλα. Τον Απρίλιο του 1989 ηχογράφησαν μια demo κασέτα τεσσάρων κομματιών (Thirty Seconds of Silence) με τον Andy να παίζει ένα μπάσο δανεισμένο από τον συμμαθητή του Fyfe, Michael McKeegan.
Όταν αποφάσισαν να παίξουν ζωντανά προσέλαβαν τον Μc Keegan υποστηρίζοντας τους Decadence Within στις 20 Αυγούστου 1989 στην πρώτη τους συναυλία.
Ακολούθησαν άλλα τέσσερα κομμάτια demo tape (Meat Abstract). Ο ήχος τους άρχισε να επηρεάζεται έντονα από καλλιτέχνες του indie rock κινήματος όπως οι The Jesus Lizard, Big Black και The Membranes, καθώς και από new beat disco συγκροτήματα όπως οι βελγικοί Erotic Dissidents.
Το πρώτο τους single περιορίστηκε σε χίλια αντίτυπα,αλλά η μπάντα άρχισε την πρώτη περιοδεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους Τhe Beyond τραβώντας την προσοχή του DJ Jhon Peel. O Αndy συνέχισε να δουλεύει στο εργοστάσιο ελαστικών MIchelin ως ελεγκτής ποιότητας καθώς η μπάντα έκανε support στους Ride, Ispiral Carpets, Teeneage Fan Club και άλλα γκρουπ ώσπου τους εντόπισε η εταιρεία Wiiija Records και το πρώτο άλμπουμ Babyteeth τον Ιούλιο του 1991 τους οδήγησε στο δεύτερο -το Pleasure Death- και το Νο1 στα UK Indie Charts.
To συγκρότημα άρχισε περιοδεία στις ΗΠΑ όταν η επανάσταση του grunge είχε αρχίσει με οδηγό τους Nirvana με τους οποίους τους συνέκρινε ο μουσικός τύπος. Η φήμη τους έφτασε ως την Ιαπωνία καθώς κατακτούσαν την Ευρώπη και μια υποψηφιότητα για το Mercury Music Prize μέσα σε μόλις τρία χρόνια.
Σήμερα το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 15 ολοκληρωμένα στούντιο άλμπουμ και έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως χωρίς να υπολογίζουμε το δεκατοέκτο, το Μάϊο του 2023 το Hard Cold Fire.
Πολλά έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια από την ασυνήθιστη κατάληξη ερωτηματικού στο όνομα του συγκροτήματος. Σε πρώιμες συνεντεύξεις το συγκρότημα είπε ότι το όνομα ήταν «πραγματικά βαθύ» και σκόπευε να θέσει το ερώτημα «χρειάζεστε θεραπεία;», αλλά σε μια συνέντευξη του 1992 ο κιθαρίστας Andy Cairns παραδέχτηκε ότι ήταν ένα τυχαίο σχέδιο όταν δούλευε στο πρώτο μανίκι του δίσκου του συγκροτήματος.
Δουλεύοντας με τις μεταγραφές του Letraset, ο Cairns δεν ευθυγράμμισε σωστά το όνομα του συγκροτήματος και χρησιμοποίησε το εικονίδιο “?” για να γεμίσει το κενό στα δεξιά. «Και τότε σκεφτήκαμε, ίσως μπορούμε να μπλοφάρουμε όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να το διαβάζουν».
Μέλη συγκροτήματος:
Andy Cairns – κιθάρα, φωνητικά (1989–σήμερα), Michael McKeegan – μπάσο, φωνητικά (1989–σήμερα), Neil Cooper – ντραμς (2002–σήμερα)
Επιρροές
Διασκεύασαν το “Iron Man” των Black Sabbath,και άλλα τραγούδια όπως το “Invisible Sun” των The Police, το “Where Eagles Dare” των The Mists, το “Vicar in a Tutu” των Smiths και το “Denim Demon” των Turbonegro. Ο Κερνς αναφέρθηκε στα άλλα αγαπημένα του συγκροτήματα, τους Siouxsie and the Banshees για το άλμπουμ Juju, και τον Captain Beefheart and his Magic Band για το άλμπουμ Trout Mask Replica. Επιρροές έχουν από συγκροτήματα όπως οι Sonic Youth, The Jesus Lizard, Hüsker Dü, Big Black, Killing Joke και Helmet..
Άλμπουμ
· Babyteeth (1991)
· Pleasure Death (1992)
· Nurse (1992)
· Troublegum (1994)
· Infernal Love (1995)
· Semi-Detached (1998)
· Suicide Pact – You First (1999)
· Shameless (2001)
· High Anxiety (2003)
· Never Apologise Never Explain (2004)
· One Cure Fits All (2006)
· Crooked Timber (2009)
· A Brief Crack of Light (2012)
· Disquiet (2015)
· Cleave (2018)
· Hard Cold Fire (2023)

COUNTDOWN TO EVENT..

 
 

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.