5+1 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ MUSTAINE

Ακριβώς μήνα πριν το live των Megadeth στο Release Athens Festival μετράμε 6 λόγους που αγαπάμε Mustaine

Dave Mustaine, ο άνθρωπος που μαζί με τον James Hetfield άλλαξε την ιστορία της μουσικής μέχρι που τους χώρισε ο ζηλιάρης Lars, μάλλον ευτυχώς γιατί αν είχαν μείνει μαζί αυτοί οι δύο τα συκώτια τους θα είχαν πάει περίπατο από το πιώμα, για να πάει να φτιάξει την απόλυτη revenge μπάντα Megadeth είναι μια love to hate φυσιογνωμία που όλοι παραδεχόμαστε για το ιδιοφυές κιθαριστικό ταλέντο αλλά όλοι θάβουμε για τις πολύ κακές φωνητικές του επιδόσεις. Και εγώ η ίδια που έχω περάσει χρόνια λέγοντας ότι ο Mustaine ακούγεται σα γατοκαβγά και γάτα σε οίστρο ταυτόχρονα, είμαι εδώ για να παραδεχτώ ότι, μ αρέσουν τα φωνητικά του θείου Dave. Για την ακρίβεια δεν μπορώ να φανταστώ τα τραγούδια των Megadeth χωρίς αυτά (Randy Blythe enters the conversation). Εντάξει μπορώ, αλλά και δεν μπορώ και υπάρχουν 6 λόγοι για αυτό και δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική.

  1. Ο θείος Dave έχει σίγουρα κάνει μεγάλες καταχρήσεις στη ζωή του και σίγουρα του έχουν μείνει κάποια κατάλοιπα από αυτό, αλλά όσα κουσούρια και αν έχει ποτέ δεν άφησε τον έπαρση του να τον οδηγήσει στην επιλογή να βάλει τη φωνή του δυνατά στη μίξη της μουσικής. Είτε πρόκειται για live είτε πρόκειται για άλμπουμ δεν προσπαθεί ποτέ να κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί και είναι πάντα τόσο εντυπωσιακή η μουσική που γράφει που απλά μπαίνει ανάμεσα στα υπόλοιπα όργανα σα white noise που κρατάει το ρυθμό. Μην ανοίξω το στόμα μου και μιλήσω για αφωνίδηδες που νομίζουν ότι είναι υπερφωνάρες και θέλουν να ακούγονται πάνω από όλα τα όργανα.
  2. Στάθηκε παλικάρι στην πρόσφατη περιπέτειά του με τον καρκίνο. Το αντιμετώπισε στα ίσια, εννοείται ότι έχει βραχνιάσει και έχει φροντίσει να δουλέψει με αυτό που έχει τώρα. Δεν αυταπατάται ότι η φωνή του είναι όπως ήταν όταν ήταν πιτσιρίκος, ούτε καν όπως ήταν πριν τη μάχη του. Μας πειράζει που βράχνιασε; Όχι γιατί χαιρόμαστε που είναι εδώ και σεβόμαστε το γεγονός ότι εκτίμησε την κατάσταση όπως είναι τώρα και όχι όπως θα ήθελε να είναι και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.
  3. Έδιωξε τον Ellefson από την μπάντα με το που δημοσιοποιήθηκε ότι «παίχτηκε μ@λακί@». Το λέω από την πρώτη στιγμή ότι η απόφαση του Mustaine να διώξει τον Ellefson από τη μπάντα τη στιγμή που διέρρευσε η πληροφορία ότι ενεπλάκη σε περιστατικό με 18χρονη ήταν η πιο σοβαρή και ταυτόχρονα ηθική όχι με την έννοια του καθωσπρεπισμού αλλά με την ουσία ότι κάποιες γραμμές είναι απαράβατες. Θεωρώ ότι έχει να κάνει με τις δικές του αρχές αλλά και με το καλό του συγκροτήματος. Σιγά που θα άφηνε το όνομα των Megadeth να συρθεί μέσα σε ένα τέτοιο σκάνδαλο.
  4. Είναι πιθανότατα από τους 5 ανθρώπους σε αυτό τον πλανήτη που αγαπάει περισσότερο από εμένα το James Hetfield. Έχει φροντίσει σε πολλές περιπτώσεις να διαχωρίσει την εκτίμηση που έχει στον James με οποιοδήποτε άλλο μέλος των Metallica και θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν είχε πάρει την πρώτη διάγνωση του καρκίνου μια από τις πρώτες του δηλώσεις ήταν ότι τον πήρε ο James τηλέφωνο. Μιλάμε για έρωτα, πιθανότατα για αυτό και να εκνευρίζει τον Lars και μόνο που υπάρχει. Και του κάνει και πείσματα, όλοι υποψιαζόμαστε οτι αυτός έβγαλε το βύσμα από το μικρόφωνο του όταν τραγούδησαν στα Grammy με την Lady Gaga.
  5. Είναι ο απόλυτος MegaGrinch της σκηνής όπως λέει και η Σίσσυ και τραγουδάει γνήσια μέσα από τα σφιγμένα δόντια του. Είναι ο άνθρωπος που αρνήθηκε να παίξει με τους Rotting Christ γιατί είναι βλάσφημο το όνομά τους και έχει τη φήμη του – ας μη κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας – μαλ@κ@ και του δύστροπου αλλά κανείς δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει την ιδιοφυία και τις riffάρες ακόμη και σήμερα 40 χρόνια μετά το Kill Em All που κάνει μερικούς μερικούς να κυκλοφορούν την ατάκα Mustaine Wrote Em All.
  6. Ο έκτος λόγος είναι οπτικοακουστικός. Οι Megadeth είναι ήδη σε περιοδεία και ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα βίντεο που μπορούμε να δούμε ότι είναι σε μεγάλη φόρμα και παίζουν πολύ δυνατή μπαλίτσα. Έχεις να δεις τον θείo Dave 7 ολόκληρα χρόνια! 7 χρόνια φαγούρα, δεν σε τρώει ο αυχένας σου για headbanging; Δες το βίντεο και ψήσου!

Συμφωνείς ότι το ραντεβού μας είναι 14 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού; Βρες όλες τις πληροφορίες ΕΔΩ!

Hellena Mihailidou

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.