THE SILENT RAGE: NUANCES OF LIFE LISTENING SESSION

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, το ρολόι δείχνει λίγο μετά της 7.30. Έχω έρθει λίγο νωρίτερα από ότι υπολόγιζα αλλά ποιος να το φανταζόταν ότι η κίνηση στον δρόμο θα ήταν τόσο λίγη δεδομένου ημέρας και ώρας. Η υποδοχή στα Underground Music Studios στο Περιστέρι κάτι παραπάνω από ζεστή. Όπως φαίνεται ήμουν και ο πρώτος εκ των καλεσμένων του Νίκου Σιγλίδη και των The Silent Rage που έφτασε για την προ-ακρόαση του νέου τους δίσκου Nuances Of Life.

Γνώριμα πρόσωπα αλλά και καλοί φίλοι άρχισαν να καταφθάνουν λίγο αργότερα και κατόπιν παρότρυνσης του Νίκου συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα την οποία είχαν πολύ ωραία προετοιμάσει για να ξεκινήσουμε την ακρόαση. Πολύ σωστή και επαγγελματική η σκέψη της μπάντας να μας μοιράσει μία ολιγοσέλιδη παρουσίαση με τις απαραίτητες λεπτομέρειες της νέας της δουλειάς καθώς και χώρο κάτω από το κάθε κομμάτι για πιθανές σκέψεις και σημειώσεις. Σίγουρα έκανε την δική μου “δουλειά” αρκετά ευκολότερη και βολική. Ας περάσουμε όμως στην ουσία.

Το Nuances Of Life βρίσκει τους The Silent Rage ανανεωμένους από κάθε άποψη, σε σχέση βέβαια με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Ο δίσκος, που περιλαμβάνει 13 κομμάτια, δεν αφήνει χώρο για συστάσεις καθώς δείχνει εξ αρχής τις δυναμικές του διαθέσεις. Το εναρκτήριο The Serpent Lord, γνώριμο στα αυτιά μας από την παρουσία του στις καλοκαιρινές εμφανίσεις της μπάντας, ακολουθούμενο από το Code Of Destruction μας έβαλαν για τα καλά στο κλίμα και την γενική κατεύθυνση του δίσκου. Δύο κομμάτια αργότερα, η πρώτη έκπληξη και πρώτος guest του δίσκου ακούει στο όνομα Stu Block ο οποίος ενώνει την φωνή του μαζί με τον Μιχάλη Ρινακάκη στο Another Fallen Dreamland. Ταιριαστό κομμάτι για τα πιο πρόσφατα μονοπάτια που είχαμε συνηθίσει τον Stu Block, επιθετικό και γρήγορο με το απαραίτητο επικό chorus. Καλεσμένων συνέχεια, με το Scarlet Dawn και τον εγχώριο πλέον κάτοικο, Harry “Tyrant” Conklin σε πιο ρυθμικά μονοπάτια και μεσαίες ταχύτητες, έχει και μια κάποια ηλικία πλέον ο γερόλυκος.

Θα σταθώ λίγο στο Exhaling Fear που ακολούθησε λίγο αργότερα και αυτό γιατί με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Ποικιλόμορφο θα το αποκαλούσα, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέχρι εκείνη την στιγμή, με αρκετά δυνατά και ξεχωριστά ανατολίτικα στοιχεία. Επίσης θα σταθώ για πολύ λίγο στο Ghost Of A Wayward Son καθαρά για να τονίσω το vibe του το οποίο φωνάζει lyric video. Τρίτος και τελευταίος καλεσμένος της μπάντας, ο Bob Katsionis στο Black Monday (July 23rd, 2018) το οποίο αναφέρεται στο τραγικό εκείνο πρωινό στο Μάτι Αττικής που στέρησε την ζωή σε 102 συνανθρώπους μας. Πολύ όμορφη σκέψη και κίνηση εκ μέρους των  The Silent Rage. Στα του κομματιού, η μοναδική ακουστική στιγμή του δίσκου, η μοναδική μπαλάντα, την οποία ο Bob στόλισε κατάλληλα. Οι 2 τελευταίες θέσεις του tracklist αποτελούνται από bonus tracks, ένα εκ τον οποίων είναι η re-master έκδοση του Harvester Of Souls, μέσα από το ομότιτλο demo τους. Μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης και τα όποια σχόλια τόσο από την μπάντα όσο και από τους παρευρισκόμενους, παρακολουθήσαμε και το πρώτο video clip της μπάντας για το κομμάτι The Serpent Lord, την σκηνοθεσία του οποίου ανέλαβε ο Bob Katsionis (PVG).

Συνοψίζοντας λοιπόν όσο καλύτερα μπορώ, θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη αναλυτική κριτική εν καιρώ, το Nuances Of Life αποτελεί κατ εμέ το ουσιαστικό ξεκίνημα των The Silent Rage οι οποίοι φαίνεται πλέον να ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, πως να κινηθούν και πως να πάνε τα πάντα πολλά βήματα μπροστά. Οι ισορροπίες φαίνεται να έχουν βρεθεί, τόσο στο μουσικό κομμάτι όσο και μεταξύ των μελών. Καλά θα πάει αυτό.

Constantine Maris

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.