10 FACTS ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ IOWA ΤΩΝ SLIPKNOT

Πριν λίγε μέρες είχε επέτειο κυκλοφορίας το 2ο άλμπουμ των Slipknot IOWA και βρήκαμε 10 fun facts που ίσως να μην γνωρίζατε για αυτή την κυκλοφορία.

Όποιος έχει αυτιά ακούει ότι το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος είναι ότι πιο σκοτεινό και επιθετικό έχουν κυκλοφορήσει. Μετά από ένα από τα πιο επιτυχημένα ντεμπούτο άλμπουμ στη μουσική ιστορία ξαφνικά βρέθηκαν να είναι σούπερ σταρ, με πολλά λεφτά, εξαρτήσεις και κατάθλιψη και άγχος που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν. Πάμε να δούμε 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για το άλμπουμ.

1. Fuckin’ lyrics.

Η λέξη “fuck” ακούγεται περίπου 38 φορές μέσα σε όλα τα τραγούδια του άλμπουμ. Το ‘πάμε ότι τα είχαν πάρει κρανίο.

2. All hail η κατσίκα!

Το εξώφυλλο του 2001 έχει ένα κεφάλι κατσίκας αλλά η επετειακή έκδοση του 2011 δείχνει την πραγματική φωτογραφία από το πλάι με το κεφάλι της κατσίκας καρφωμένο πάνω σε ένα ξύλινο τοίχο. Το artwork έχει αποδοθεί στον Shawn “Clown” Crahan — δεν ξέρουμε που βρήκε το κεφάλι της νεκρής κατσίκας και δεν είμαστε και πολύ σίγουροι ότι θα θέλαμε.

Το άλμπουμ δόθηκε δωρεάν σε κάποια καταστήματα στη Μεγάλη Βρετανία στους πελάτες που πήγαιναν στο κατάστημα με την ζωντανή κατσίκα τους!

3. Σάρωσε στα charts

Όσο σκοτεινό και βέβηλο και αν είναι μπήκε στο Top 10 σε 9 χώρες ενώ έφτασε στο Νο3 των ΗΠΑ. Από τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει πλατινένιο σε ΗΠΑ, Μ.Βρετανία και Καναδά.  

4. Η τραγωδία παραλίγο να αποβεί μοιραία.

Το Iowa κυκλοφόρησε 28 Αυγούστου 2001. Κι ενώ πούλησε αρχικά στις 11 Σεπτεμβρίου όλοι θυμόμαστε τι έγινε στους Δίδυμους Πύργους με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του κοινού να μην ασχολείται με τη μουσική.

“Αυτό που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει είναι ότι όσο δημοφιλές και αν ήταν το Iowa δεν πουλούσε. Δεν πουλούσε καθόλου μετά το  9/11,” είπε ο Corey Taylor στο The Ringer. Τελικά επανήλθε η διάθεση και ο κόσμος άρχισε να αναζητά κάθαρση στο άλμπουμ.

5. 666 τυχεροί Maggots κέρδισαν πριν την κυκλοφορία.

Λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του οι Slipknot πρόσφεραν ένα one-track CD με το “The Heretic Anthem” δωρεάν στους πρώτους 666 που θα πήγαιναν στη σελίδα της Roadrunner μόλις ανακοίνωναν το διαγωνισμό.

6. Ο παραγωγός τους Ross Robinson ήταν «σπασμένος» πριν την παραγωγή.

Κυριολεκτικά σπασμένος όμως! Λίγο πριν την έναρξη της παραγωγής είχε ένα ατύχημα με τη μηχανή του και έσπασε την πλάτη του. Αυτό βέβαια δεν τον σταμάτησε αφού χρησιμοποίησε τον σωματικό του πόνο για να δημιουργήσει το άλμπουμ με τον ίδιο τρόπο που η μπάντα είχε χρησιμοποιήσει τον ψυχικό της πόνο. Δεν τον αποκαλούν τον νονό του nu-metal τυχαία.

7. Ο Corey Taylor αυτοτραυματιζόταν στο στούντιο επίτηδες.

Υπάρχουν οι αφοσιωμένοι τραγουδιστές και υπάρχει και ο Corey Taylor. Ο τραγουδιστής ήθελε να προκαλεί πόνο στον εαυτό του ώστε να μπορεί να αποδώσει τα πιο brutal, έντονα φωνητικά που μπορούσε. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ομότιτλου τραγουδιού γδύθηκε στο vocal booth, και χαράκωσε τον εαυτό του με ένα σπασμένο κερί και προκάλεσε στον εαυτό του εμετό. Μην τολμήσετε ποτέ να σκεφτείτε ότι δεν τα έδωσε όλα.

8. Η συναισθηματική κατάρρευση του Sid Wilson στο (515). 

Ο παππούς του Sid Wilson πέθανε ενώ η μπάντα ήταν στο στούντιο και ο ίδιος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην κηδεία. Μπήκε να ηχογραφήσει το  opening track (515), και κατέρρευσε συναισθηματικά. Ο Clown είπε στο Revolver, “Μπήκα μέσα την επόμενη μέρα και ο Ross κλαίει με λυγμούς. Με αγκαλιάζει και μου λέει σε περίμενα Clown. Είσαι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που θα το καταλάβουν αυτό. Αυτό είναι το αγαπημένο μου μέρος του δίσκου. Είναι το πιο αληθινό μέρος του δίσκου.'”

9. Η ιστορία του “Gently.”

Ο Clown έγραψε αυτό το τραγούδι πριν τους Slipknot, και πρωτοεμφανίστηκε στο Mate. Feed. Kill. Repeat. Ο Taylor άλλαξε τους στίχους πριν το ξαναηχογραφήσει για το Iowa αφαιρώντας κάποιες φράσεις.

10. Είναι το άλμπουμ που επανένωσε τους Stone Sour.

Τα μέλη των Slipknot εξακολουθούν να θυμούνται για την περίοδο που έγραφαν το Iowa,  ως την περίοδο που δεν άντεχαν ο ένας τον άλλο. Καθένας τους αντιμετώπιζε διαφορετικές προσωπικές κακουχίες που σκοτωνόντουσαν. Οπότε ο Corey Taylor αποφάσισε να επιστρέψει στους Stone Sour, που είχαν διαλυθεί το 1997 και πήγε μαζί του και ο Jim Root.

Share:

Leave a Reply

Hosted By GRCloud.gr & DEVOQ Technology | powered by Jester