AETHERIAN & AMONG RUINS RELEASE LIVE, SPECIAL GUESTS OCEAN OF GRIEF, EUPHROSYNE LIVE REPORT

Απόγευμα black Friday 24 Νοεμβρίου 2023 και οι AETHERIAN & AMONG RUINS πραγματοποιούν το διπλό release live τους παρέα με τους Ocean Of Grief και Euphrosyne. Φτάσαμε στο Piraeus Academy την ώρα που θα έπρεπε να ανεβαίνουν στη σκηνή οι Euphrosyne αλλά αντί αυτού οι πόρτες δεν είχαν ακόμη ανοίξει. Αρκετός κόσμος λοιπόν επι της Πειραιώς να περιμένει και περίπου στις 8 και κάτι άνοιξαν οι πόρτες και πολύ λίγα λεπτά μετά αρχίζουν το σετ οι EUPHROSYNE.

Post black ατμοσφαιρικό με γυναικεία φωνητικά και όχι τον καλύτερο ήχο παρουσίασαν το υλικό τους χωρίς πολλές καθυστερήσεις ή ιδιαίτερο interaction με το κοινό. Δεν γνώριζα το συγκρότημα και δεν ήμουν εξοικειωμένη με το υλικό τους. Θεωρώ ότι πιθανόν η studio δουλειά τους να είναι καλύτερη πάντως η ανταπόκριση του κοινού ήταν θερμή και μάλιστα είδα και αρκετά μπλουζάκια της μπάντας στο χώρο που δείχνει ότι σίγουρα οι φίλοι της μπάντας την υποστηρίζουν.

Επόμενοι στη σκηνή οι OCEAN OF GRIEF. Ομολογώ ότι παρόλο που είχα ακούσει για τη μπάντα δεν είχε τύχει να ακούσω υλικό τους πάρα μόνο τη φήμη ότι είναι καλοί. Με αυτό που παρακολούθησα την Παρασκευή το επιβεβαιώνω. Είναι μια μπάντα καλοπροβαρισμένη και δεμένη με συμπαγή ατμοσφαιρικό doom ήχο που παρουσιάστηκε πολύ σωστά ηχητικά και παικτικά, αλλά και σε πολύ καλή φόρμα στο κοινό που τους γνώριζε και ανταποκρίθηκε.

Tracklist

  1. Poetry Of The Dead
  2. Dale Of Haunted Shares
  3. Mourning Over Memories
  4. Imprisoned Between Worlds
  5. In Bleakness

Επόμενοι στη σκηνή οι πρώτοι από τους δύο headliners AMONG RUINS. Οι Αθηναίοι melodic death metallers παρουσίασαν το καινούριο τους άλμπουμ Land Of The Black Sun όμως ο ήχος δεν ήταν με το μέρος τους. Ο ηχολήπτης που διαχειριζόταν τα μόνιτορ της σκηνής είχε θέματα, διακόπηκε η συναυλία δυο τρεις φορές σπάζοντας τον παλμό της. Η ήχος τους έβγαινε πολύ βαβουριάρικος αλλά η μπάντα δεν έχασε στιγμή την όρεξη της να παρουσιάσει το υλικό με το οποίο επέστρεψαν στην ενεργό δράση. Δεν παρέλειψαν να παίξουν τα αγαπημένα του κοινού από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους ενώ πάνω στη σκηνή είχαν και δύο guest εμφανίσεις. Στο ομότιτλο του άλμπουμ Land Of The Black Sun στη σκηνή μαζί τους ήταν ο Γιώργος Προκοπίου και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου των Desert Near The End για το Intensity. Τολμώ να πώ ότι η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους και το live θα μπορούσε να είναι πολύ πιο πορωτικό αν δεν είχαν τόσα θέματα με τον ήχο να τους αναγκάζουν να διακόπτουν το σετ. Ωστόσο θεωρώ ότι έδειξαν μεγάλη υπομονή και επιμονή για να συνεχίζουν ακούραστα και παθιασμένα παρα τις κακοτυχίες.

 

 

 

Tracklist

1. Tear Me Apart
2. Shattered Times
3. Sear Sacrifice
4. Our Destructive Tide
5. End Of My Fall
6. Beneath The Waves
7. Suffer For Credence
8. Land Of The Black Sun featuring George Prokopiou
9. Intensity featuring Alexandros Papandreou
10. The Last Day
11. Bury The Ghost
12. No Light
13. Wells Of War

Επόμενοι στη σκηνή οι AETHERIAN που βγήκαν στη σκηνή σα σίφουνες. Παρόλη την αργοπορία και την κούραση είχαν τέτοιο παλμό που το κοινό παρασύρθηκε από την τεράστια φόρα τους. Έπαιξαν ολόκληρο το νέο τους άλμπουμ At Storm’s Edge και έκλεισαν το σετ τους με το The Rain. Ο ήχος τους θυμίζει έντονα Insomnium ενώ η επικότητα των συνθέσεων του νέου άλμπουμ δίνει ένα πολεμικό/ επαναστατικό αέρα. Πάρα πολύ δεμένοι, άψογα προβαρισμένοι με εξαιρετικό ήχο. Πολύ καλοί παίκτες και ειδικά ο Άγγελος Μανιατάκος στην κιθάρα. Το αποτέλεσμα που παρουσίασαν με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σίγουρα έχουν κάνει συστηματική δουλειά και έχουν τεράστια διάθεση και ενέργεια για τη μουσική τους.

Αν θα έπρεπε με μια κουβέντα να συνοψίσω το βράδυ της Παρασκευής αυτό θα ήταν μακάρι όλα τα live της ελληνικής σκηνής να ήταν έτσι. Τόσο από ποιότητα συγκροτημάτων όσο και προσέλευσης. Κρίμα για τα τόσα τεχνικά προβλήματα στους AMONG RUINS.

Live report/ Photo report Hellena Mihailidou

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.