RAMMSTEIN: LIVEREPORT ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (VIDEO)

Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω να γράφω για το υπερθέαμα που λέγεται Rammstein. Όσοι ήμασταν εκεί πραγματικά ζήσαμε μια μεγάλη βραδιά. Αρχικά να πούμε ότι οργανωτικά δούλεψαν όλα ρολόι, κι όταν λέμε ρολόι εννοούμε από την τήρηση του προγράμματος την εξυπηρέτηση με τα ΜΜΜ, την οργάνωση στις πύλες κλπ. Είδαμε κάποιες κλειστές κερκίδες και τον κόσμο συγκεντρωμένο σε συγκεκριμένες αλλά μιλάμε για ένα μεγάλο κοινό την πλειονότητα του συγκεντρωμένο στην αρένα.

Αναφορικά τώρα με το κοινό μας άρεσε πάρα πολύ που είδαμε πολλούς γονείς να έχουν έρθει με τα παιδιά τους και η ευγένεια θύμιζε άλλες χώρες. Ειδικά στην κερκίδα που ήμασταν τηρούνταν μέχρι και η αρίθμηση των θέσεων. Όλοι σχεδον δηλαδή 9 στους 10 φορούσαν μπλουζάκι Rammstein και πάρα πολλοί το φορούσαν απευθείας από το merch που το προμηθεύονταν.  Ωραίες εικόνες και ωραίο vibe!

Να κάνω και μια μικρή παρατήρηση στην παραγωγή; Το μπουκαλάκι το νερό κόστιζε ένα ευρώ, και δεν υπήρχε εναλλακτική αναψυκτικού χωρίς ζάχαρη.

Στα μουσικά της συναυλίας να πούμε ότι το support συγκρότημα ABÉLARD ήταν αρκετά αδιάφορο μιας και η ατμοσφαιρικότητα του δεν μπορούσε να υποστηριχθεί όταν περιμένεις να δεις το απόλυτο πανδαιμόνιο μετά!

Ακριβώς στην ώρα τους και κατεβαίνοντας με ένα ας πούμε ασανσέρ από τον κεντρικό πύργο της σκηνής εμφανίζονται στη σκηνή οι Rammstein. Η σκηνή τους μοιάζει λίγο μικρότερη σε πλάτος από αυτήν που έχουμε δει στα βίντεο αλλά σίγουρα είναι από τα εντυπωσιακότερα σκηνικά που έχουμε δει.

Μετά το πρώτο τραγούδι μας χαιρετάνε κιόλα, «Μαλ@κα!» ενώ δεν παρέλειψε να μας ζητήσει και κάποια στιγμή “Χέρια Ψήλα” ενώ στο Engel μας είπε και ένα “Πάμε Αθήνα”. Στο Puppe ο Till φορούσε μια κάμερα στο κεφάλι του και πήγε και έκανε κοντινά σε όλα τα μέλη της μπάντας. To Engel στη μικρή σκηνή των ABÉLARD σε πιανιστική εκδοχή και τον Till στα φωνητικά. Τα τραγούδια, ο ήχος, η απόδοση ήταν όλα τόσο άψογα όσο τα βλέπεις στα βίντεο, μόνο καλύτερα. Αδιαμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες live μπάντες του πλανήτη και τα pyro είναι απλά τα καλύτερα που μπορεί να έχεις φανταστεί.

Θυμάστε που λέγαμε πόσα καύσιμα χρειάζονται σε ένα προηγούμενο άρθρο; Νομίζω ότι ήταν περισσότερα. Κάνανε και το γνωστό τους crowd surf πάνω στις φουσκωτές βάρκες τους και μας αποχαιρέτησαν γεμάτους με μια αξέχαστη εμπειρία. Σε σύνολο θα λέγαμε ότι ήταν απλά όλα αυτά που φανταζόμασταν και λίγο περισσότερο.

Παρακάτω τα βίντεο και φωτογραφίες, για να πάρετε και εσείς μια γεύση από το μαγικό σκηνικό που έφτιαξαν εχθές οι τεράστιοι Rammstein!

Livereport : Jester

Ramm 4
Links 2-3-4
Keine Lust
Sehnsucht
Asche zu Asche
Mein Herz Βrennt
Puppe
Wiener Blut
Zeit
Deutschland (Remix by Richard Z. Kruspe)
Deutschland
Radio
Mein Teil
Du hast
Sonne
Ohne dich
(Small piano version)

Encore:
Engel (with ABÉLARD) (Piano version; performed on B-Stage)
Ausländer (guitar outro by Richard Z. Kruspe)
Du riechst so gut
Pussy
Ich will

Encore 2:
Rammstein
Adieu

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.